Nyitvatartás:  Hétfő‑Péntek  09:00‑17:00   Szombat 09:00‑12:00
Telefon:  +3630/30-60-666

Beázás / vízkár

Sel GSM > Beázás / vízkár

Amennyiben lehetséges szüntessük meg a készülék energia ellátását! (vegyük ki az akkumulátort)

Semmiképpen ne kapcsoljuk be a készüléket, még akkor sem ha kívülről teljesen száraznak tűnik!

Hozd be szervizünkbe a készüléket és mi ultrahangos tisztítással eltávolítjuk a szennyeződéseket.

A folyadék elpárolgása után egyből megindul a korrózió. Minél több idő telik el az ázás és a tisztítás között, annál nagyobb az esélye, hogy a készülék működésképtelenné válik.

Az ultrahangos tisztítás menete

A beázott okostelefonok, tabletek és laptopok javítása az akkumulátor eltávolításával veszi kezdetét. Ezt követően apránként eltávolítjuk az egyes alkatrészeket, különösen ügyelve arra, hogy mindeközben az alaplapot a legkevesebb folyadék érje. Az alaplapra jelenti ugyanis a legnagyobb veszélyt a folyadék, hiszen ez az alkatrész a legérzékenyebb az oxidációra.

Ezt követően az óvatosan eltávolított alaplapról egy ultrahangos tisztító segítségével eltávolítjuk a lerakódott oxidrétegeket. Ezt egy nagyfrekvenciájú, jellemzően 20-400 kHz hanghullámok segítségével végzi el a tisztító. Leegyszerűsítve az történik, hogy az ultrahang rezgéseinek köszönhetően a folyadékból gáz halmazállapotú anyag keletkezik, ami ezt követően apró buborékokká alakul és fellazítja az alaplapra rakódott szennyeződést.

Ezt követően természetesen a beázott készülék összes alkatrészén elvégezünk egy úgynevezett PCC tisztítást, így kizárva, hogy a későbbiekben ezek esetleg veszélyt jelenthessenek az eszköz működésére. Ezek után összeszereljük a készüléket és alapos tesztelésnek vetjük alá. Sajnos előfordul azonban, hogy a beázott okoseszköz már túl későn kerül szervizünkbe ahhoz, hogy megmenthessük, ezért is javasoljuk, hogy a lehető leggyorsabban forduljatok szakemberhez, ha ilyen jellegű problémátok adódik!

Scroll Up